Overbeharing

We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Er zijn verschillende oorzaken van ongewenste haargroei. Bijvoorbeeld:

Hormonale factoren:
Bij hirsutisme is ongewenste haargroei veelal een gevolg van een overproductie van androgene steroïden.

Medicijngebruik
Hypertrichose komt voor als bijwerking van medicatie, zoals corticosteroïden. Hirsutisme komt voor bij gebruik van medicatie die onder andere aan testosteron verwante stoffen bevat.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Overbeharing kan op allerlei manieren behandeld worden. Een definitieve manier is met laser ontharen of elektrisch ontharen. Gezien onze jarenlange ervaring en moderne, veilige apparatuur bent u bij ons in goede handen.

Laserontharing d.m.v. medische Diode laser
Laserontharing is een definitieve vorm van ontharen. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel. Zowel haar in het gezicht (bovenlip, kin, wangen en wenkbrauwen) als op het lichaam (hals, nek, armen, benen, buik, rug, borst en schaamstreek) wordt deskundig verwijderd met permanent resultaat.

Elektrische epilatie
Bonde, grijze of rossige haren kunnen niet worden behandeld door middel van lasertherapie. Elektrisch ontharen is de ontharingsmethode om ongewenste haren te verwijderen. De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele seconden stroom. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt.

Voor wie?
Wij zijn gespecialiseerd in diverse huid- en haartypes en hebben hiervoor een speciale speciale ontharingstechnieken zoals laserontharing en elektrische ontharing. Voor zowel mannen als vrouwen met alle soorten huidtypen (licht- en donker) hebben we een behandelplan op maat.

Vergoeding
Bij een aanvullende zorgverzekering wordt definitief ontharen (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Informatie 
Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

 

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review