Vaatbehandeling

Vaatlaserbehandelingen kunnen toegepast worden bij rode, roodblauwe tot paarse verkleuringen van de huid, die berusten op een te veel aan vaatjes of vaatverwijding zoals wijnvlekken, couperose, blauwe beenvaatjes, rode littekens, spider naevi en verwijde aderen.

Het laserlicht met een speciale golflengte laat zijn energie los op de rode bloedkleurstof in het zichtbare vaatje. Het bloed wordt verhit en geeft direct zijn warmte af aan het vaatwandje, waardoor de eiwitten in de wand beschadigen. Het lichaam ruimt in de weken na de behandeling het beschadigde vaatje op. De storende plek zal daardoor steeds “minder zwaar” worden. Sommige wandjes kunnen niet in een keer dichtgetrokken worden en hebben nog een tweede of in uiterste geval een derde behandeling nodig. De behandeling ishet meest geschikt bij een lichte huid en weinig gebruinde huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling.

Voor de behandeling
Er is geen speciale voorbehandeling nodig.

Na de behandeling
Na de behandeling kunt u een gevoel van aanhoudende warmte, spanning van de huid, enige roodheid  en wat schilfering ervaren van het behandelde gebied. Dit zal enkele uren na de behandeling verdwijnen.

Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen hangt af van uw wensen en de hoeveelheid vaatjes.  De behandelingen zullen tussen de vier en zes weken plaatsvinden, deze tijd kan nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Vergoedingen
Alle behandelingen bij Derma Quality worden uitgevoerd door huidtherapeuten. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor vaatlaserbehandeling in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review