Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Verreweg de meeste pigmentvlekken zijn onschuldig, maar veel mensen ervaren de bruine vlekjes als ontsierend. Pigmentvlekken kunnen u daarom onzeker maken. Pigmentbehandeling met behulp van een laserbehandeling, eventueel in combinatie met medische peelings en producten, zorgen voor een egale huid zonder storende pigmentvlekken.

De behandeling
Vaak is bij kleinere vlekjes 1 behandeling voldoende, bij grotere vlekken kunnen 2-4 behandelingen nodig zijn om een pigmentvlek geheel te laten verdwijnen. De tussenperiode tussen twee behandelingen is 4-6 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen.

Na de behandeling
Direct na de behandeling zal er op de plaats van de pigmentvlek een witte waas te zien zijn, dit is “lasersnow”, een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Er zal er een lichte zwelling optreden. Het is tot twee weken na de behandeling niet mogelijk om gebruikt te maken van een zonnebank of te zonnebaden. Ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is. Smeren met een ‘sunblock’ is aan te raden.

De prijs voor het verwijderen van pigmentvlekken is afhankelijk van het aantal en de grootte van de pigmenvlekken. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review