Definitief ontharen

Laserontharing is een definitieve vorm van ontharen. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel. Derma Quality Huidtherapie heeft zeer duidelijk gekozen voor de bekende diode-laser techniek ten opzichte van IPL(licht). De diode-laser techniek van hoge kwaliteit heeft tot op heden aantoonbare voordelen ten opzichte van IPL-behandelingen. Deze laser produceert een zeer geconcentreerde bundel licht welke geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich in het haarzakje bevindt. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. De uniek gekoelde kop van deze laser helpt de huid nog eens extra te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de laserenergie.

De medische diode laser heeft meerdere voordelen boven andere lasers. Zo behoudt deze laser een constante kracht tot het eind van de levensduur van de diode. Bovendien kan ze gedurende langere tijd meer pulsen afgeven per behandeling en is bovendien buitengewoon nauwkeurig. Ongewenst haargroei wordt tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Blonde, grijze, rossige en zeer dunne haren kunnen helaas niet met laser verwijderd worden omdat in deze haren geen pigment zit.

Aantal behandelingen
De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. Gemiddeld heeft men 6 tot 8 laserbehandelingen nodig met 4 weken tussen elke laserbehandeling.

Wat te doen voor en na de behandeling
Vanaf vier weken voor het begin van de laserontharing behandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Het laserlicht wordt namelijk geabsorbeert in het pigment in de haren. Als er kort voor de laserbehandeling geëpileerd of geharst is missen we de haren onderhuids die het laserlicht dan niet kunnen absorberen. Op de dag van de behandeling dient men zich van te voren te scheren. Verder is het niet aan te bevelen om vanaf twee weken voor de behandeling in de zon te gaan liggen. Laserstralen worden door zongebruinde huid aangetrokken en kunnen dan niet effectief hun werk doen.

De behandeling
De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal op de huid. Het pigment(melanine) in de haren absorbeert het laserlicht. Dit laserlicht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigd de haarwortels.Tijdens de laserbehandeling koelen we de huid met een speciaal gekoelde laserkop. Dit voorkomt het rood worden van de huid en voelt prettig aan tijdens de laserbehandeling. Na ongeveer 1 tot 2 weken na de laserbehandeling gaan de haren loszitten en vallen uit.

Vergoeding
Bij een aanvullende zorgverzekering worden laserontharing (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Informatie 
Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

De voordelen op een rijtje

  • De diode-laser heeft een golflengte van 810 Nm (de golflengte om overbeharing te behandelen)
  • Het beschikt over een gekoelde scanner, waardoor minder kans op beschadiging van de huid en een aangenamer gevoel tijdens de behandeling
  • Geen fel flitslicht tijdens de behandeling aan de ogen
  • Het lange termijn van diode-lasers effect is al meer dan 30 jaar bekend, IPL-systemen bestaan pas op de markt sinds de jaren ’90
  • Laser mag enkel gebruikt worden door artsen en huidtherapeuten, die hiervoor langjarige opleidingen hebben gevolgd. IPL mag door iedereen worden gebruikt
  • IPL werkt met lampen die per behandeling in kwaliteit afnemen (zoals bij een zonnebank). De kwaliteit per behandeling is dus niet constant. Bij de diode-laser blijft de energie wel constant en dus ook de behandelkwaliteit, wat merkbaar is in het eindresultaat.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review