Zwangerschap & huidproblemen

Tijdens de zwangerschap kunnen onder invloed van hormonen veranderingen van huid, haar en nagels optreden. Dat de huid straalt en soepeler wordt, is helaas niet altijd het geval. Er kunnen zich ook problemen voordoen.

Hoe ontstaan huidproblemen tijdens de zwangerschap?
Door het zwangerschapshormoon komt er meer pigment in de huid. Dit kan zich uiten in verschillende vormen zoals sproeten,bruine vlekken, moedervlekken of zwangerschapsmasker. Andere veranderingen aan de huid kunnen worden veroorzaakt doordat het bloedvolume toeneemt en er meer druk op de vaatwanden komt. Hierdoor kunnen couperose, kleine rode bloedblaartjes,spinnetjes, gesprongen beenvaatjes en spataderen ontstaan of ineens meer voorkomen. Acne, overbeharing, vochtophoping en jeuk zijn aandoeningen die we ook regelmatig zien bij zwangere vrouwen. Deze huidproblemen zijn ook tijdens de zwangerschap goed en veilig te behandelen in onze kliniek!

Informatie
Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor uw huid kunnen betekenen? Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review