Ouderdomsvlekken

Een ouderdomsvlek (lentigo) is een goedaardige pigmentafwijking van de huid. Deze vlekken noemen we ook wel levervlekken of zonnevlekken. Ouderdomsvlekken komen vooral voor in het gezicht en op de rug van de hand. Deze plekken komen veel in de zon in de loop van de jaren. Ouderdomsvlekken kunnen op jongere leeftijd al ontstaan en nemen toe naarmate iemand ouder wordt.

Oorzaken

Vooral mensen met een licht huidtype hebben een verhoogd risico op ouderdomsvlekken. Vaak ontstaan deze huidverkleuringen rond het 40e jaar. Oorzaken:
– Huidveroudering
– Blootstelling aan UV-straling (zonlicht)

Behandeling 
Vaak is bij kleinere vlekjes 1 behandeling voldoende, bij grotere vlekken kunnen 2-4 behandelingen nodig zijn om een pigmentvlek geheel te laten verdwijnen. De tussenperiode tussen twee behandelingen is 4-6 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen.

Voor de behandeling van ouderdomsvlekken beschikt Derma Quality over een zeer snelle en effectieve laser (Q-switched Nd:YAG laser).

Informatie
Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review