Donkere huid

Je zou veronderstellen dat de huid van alle mensen precies hetzelfde is en dat ook de huid van alle huidskleur op dezelfde manier is opgebouwd. Maar dat is niet zo. De donkere huid is op sommige punten toch net even iets anders. De gekleurde / donkere huid heeft andere manier van aanpak nodig dan de blanke huid. Derma Quality is zeer gespecialiseerd in klachten voor de donkere huid. Zo hebben wij veilige peelings en lasers speciaal voor de donkere huid!

Definitief ontharen bij ingegroeide haren
Huidreacties bij een donkere huid ontstaat in veel gevallen door een ontstekingsreactie in de huid door een ingegroeide haar. Het heeft te maken met het verschil in haarstructuur. Krullend haar kan problemen geven omdat deze na het scheren kan teruggroeien in de huid waardoor een ontstekingsreactie kan ontstaan. Dit geeft nogal eens klachten van puistjes, vlekjes, jeuk en soms littekens tot gevolg. Lasertherapie biedt oplossing! Haren worden verwijderd, ontstekingen verminderen, hyperpigmentaties verdwijnen langzaam en zo ontstaat er geleidelijk aan een steeds egalere huid. Voor de donkere huid gebruiken wij de veilige medische DIODE laser zodat er geen beschadiging aan het natuurlijke pigment in de huid optreedt.

Pigmentbehandeling
Een donkere huid is erg gevoelig voor littekenvorming en pigmentvlekken/melasma. Na huidproblemen zoals acne (rest – acne) en eczeem kunnen er bij een donkere huid donkere verkleuringen in de huid achter blijven, dit is hyperpigmentatie ofwel pigmentvlekken, melasma. D.m.v. peelings kan dit verminderd worden. De DermaQuest Mango Bright Resurfacer peeling werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen.

Camouflagetherapie
Camouflagetherapie is een methode om d.m.v. een camouflagecrème (soort make-up) opvallende huidafwijkingen af te dekken.

Behandelingen
De behandeling van de donkere huid is op zich niet anders dan de behandeling van een andere huid. Dat betekent dat u gewoon elke behandeling die wij aanbieden kunt ondergaan. Wij hebben geen aparte behandeling voor de donkere huid, maar wij houden tijdens de behandeling wel rekening met een aantal factoren en gebruiken onze kennis om ook uw huid zoveel mogelijk te verbeteren.

Vergoedingen
Bij een aanvullende zorgverzekering worden behandelingen (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Informatie
Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review