Couperose

Heb je op dit moment last van couperose, oftewel rode plekken of lijntjes op je wangen, voorhoofd, neus of kin? Couperose is een ongevaarlijke maar ontsierlijke huidaandoening waar veel mensen last van hebben.

Hoe ontstaat couperose?
Het is niet bekend hoe couperose ontstaat. In sommige gevallen is het een gevolg van rosacea; een ontstekingsreactie van de huid die veel voor komt. In een groot aantal gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder deze ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg kunnen het doen verergeren.

Behandeling
Coagulatie
Elektro-coagulatie is een techniek waarbij door middel van stroom de bloedvaatjes of bloedblaren dichtgebrand worden.  Er wordt gebruik gemaakt van stroom en een dunne naald. Wanneer er stoom door de naald gaat, ontstaat er wamte. Deze warmte zorgt ervoor dat bijvoorbeeld chronisch verwijde bloedvaatjes dicht gebrand worden. Na de behandeling kan de huid enige tijd rood zien en er kunnen kleine korstjes ontstaan die vanzelf van de huid afvallen.

Vaatlaserbehandeling
Derma Quality huidtherapie is gespecialiseerd in o.a. vaatlaser behandeling. Hiervoor wordt de Medart diode laser gebruikt. Het laserlicht met een speciale golflengte laat zijn energie los op de rode bloedkleurstof in het zichtbare vaatje. Het bloed wordt verhit en geeft direct zijn warmte af aan het vaatwandje, waardoor de eiwitten in de wand beschadigen. Het lichaam ruimt in de weken na de behandeling het beschadigde vaatje op. De storende plek zal daardoor steeds “minder zwaar” worden.

Camouflagetherapie 
Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van storende huidkleurverschillen door middel van camouflagecrèmes. Een camouflagecrème is een stugge crème met een grote hoeveelheid pigment erin.

Informatie
Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

 

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review