Beenvaatjes

Rode of paarse gesprongen adertjes op de benen? Deze kleine oppervlakkig gelegen storende haarvaatjes kunnen tegenwoordig met de vaatlaser uitstekend worden behandeld.

Hoe ontstaan beenvaatjes?
Erfelijkheid, zwangerschap of een staand beroep kunnen druk op het haarvatensysteem veroorzaken. Hierdoor kunnen vaatwanden uitrekken en verslappen. Het bloed blijft hierdoor in het vaatjes staan en er ontstaan kleine netwerkjes van blauwe of rode vaatjes. Deze fijne haarvaatjes hebben doorgaans geen functie meer.

De behandeling
De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtstraal. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt.

Na de behandeling
Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan, die snel weer verdwijnt. Op de vaatjes die behandeld zijn ontstaan binnen een week zeer kleine korstjes die na verloop van tijd weer verdwijnen. Wij raden u ook aan om twee weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan.

Aantal behandelingen
Bij geringe gesprongen vaatjes is meestal één behandeling voldoende. Bij méér vaatafwijkingen zijn over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig. De herhalingsbehandelingen vinden gemiddeld om de 4 weken plaats.

Informatie 
Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review