Acnelittekens

Puistjes laten vaak ontsierende littekens achter, dit wordt ook wel restacne genoemd. Gelukkig kunnen die op verschillende manieren goed behandeld worden, afhankelijk van de plaats, grootte en diepte van de littekens.

Welke type acne littekens zijn er?
Rode vlekken
Nadat de ontstekingen zijn verdwenen blijven gedurende 3 tot 9 maanden rode vlekjes zichtbaar op de plekken waar de ontstekingen hebben gezeten. Als deze vlekjes geheel vlak zijn is er meestal geen sprake van littekenweefsel.

Donkere vlekken
Zoals bij elke ontsteking van de huid die aan zonlicht wordt blootgesteld kan een donkere verkleuring ontstaan ter plekke van de acne. Bij donkerdere huidtypen en blootstelling aan zonlicht is het risico op deze donkere verkleuring, ook wel hyperpigmentatie genoemd, het grootst.

Littekenweefsel
Tijdens een ernstige vorm van acne waarbij ontstekingen zijn opgetreden, kan de huid flink beschadigd worden. De huid geneest dan met littekenweefsel. Dit kan zich uiten in ‘putjes’ in de huid.

Hoe kunnen acne littekens behandeld worden?
Wij kunnen verschillende (combinatie) behandelingen uitvoeren om uw acne littekens te verminderen. Dit is onder andere afhankelijk van het type en de ernst van de acne littekens. Kleurverschillen die t.g.v. acne zijn ontstaan, zoals rode vlekken of pigmentverschillen, kunnen doeltreffend worden behandeld met onze vaatbehandelingen, pigmentbehandelingen of met één van onze peelings.

Eerlijk is eerlijk: we kunnen nooit een 100% gladde huid garanderen. Maar we kunnen de littekens in vrijwel alle gevallen wel aanzienlijk minder diep en dus minder zichtbaar maken.

Vergoeding
Bij een aanvullende zorgverzekering worden acnebehandelingen (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Informatie 
Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review