Heb je last van acne? 

Puistjes, mee-eters of acnelittekens bijna iedereen herkent het wel als je praat over de term acne. Nog niet iedereen weet dat je door een huidtherapeut kan worden behandeld. De huidtherapeut is dé expert in het behandelen van acne en maakt de huid rustiger door een acnebehandeling.

Wanneer een talglier verstopt raakt, onstaat het bekende beeld van een huid met pukkels en puistjes. Dit gaat vaak gepaard met roodheid of jeuk en is soms pijnlijk. Door aan plekjes te krabben kunnen vervolgens littekens ontstaan.

Behandeling
Acnetherapie bestaat uit meerdere onderdelen, die meestal gecombineerd uitgevoerd worden. Juist deze combinaties zorgen voor zichtbare verbetering op langere termijn;

  • Oppervlakkige reiniging van de huid (wassen, ontvetten, scrubben);
  • Dieptereiniging van de huid: verwijderen van mee-eters, talgophopingen, gerstekorrels en puistjes;
  • Behandelen van littekens die ontstaan zijn na acne; met behulp van bijvoorbeeld peelings;
  • Aanbrengen van herstellende en huidverbeterende producten;
  • Begeleiding bij thuisverzorging door advies van effectieve producten die thuis gebruikt kunnen worden;
  • Persoonlijk advies geven, voorlichten, evalueren van de voortgang;
  • Indien nodig correspondentie en overleg met uw huisarts voor aanvullende medicamenteuze      behandeling;
  • Zo nodig aanvullende behandelingen, zoals camouflagetherapie.

Resultaat van acnetherapie
Uw huid kan al na de eerste behandeling een rustiger beeld gaan vertonen. We streven ernaar om samen met u zichtbare vooruitgang te boeken en gaan daarbij uit van een samenwerking van beide kanten. Houdt uw verwachtingen realistisch. Acne verdwijnt niet van de ene op de andere dag. U kunt up’s en down’s ervaren tijdens de gehele behandelperiode.

Met alleen effectieve acnebehandelingen redt u het niet: het gebruik van ondersteunende huidproducten thuis is zeer aan te raden.  Wanneer u zich aan het behandelschema houdt en gedisciplineerd  de dagelijkse huidverzorgingsroutines volgt, zal uw geduld beloond worden.

Soms is ondersteuning door een therapeutisch middel of medicatie voorgeschreven door uw huisarts nodig. De huidtherapeut kan overleg plegen met uw huisarts, uiteraard na uw toestemming.

Behandelfrequentie
De behandelfrequentie is afhankelijk van de ernst van acne. Wanneer u last heeft van actieve ontstekingen, zal de behandelfrequentie in het begin liggen: iedere 2 weken. De behandelfrequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert en de acne niet langer actief blijft. Bij zichtbare vooruitgang van de huid kunnen er tussen de behandelingen steeds langere tussenpozen zitten. De huidtherapeut zal telkens met u evalueren

Vergoedingen
Bij een aanvullende zorgverzekering worden acnebehandelingen (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Informatie
Als u interesse heeft in een acnebehandeling, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken.

cta-image

Review op Zorgkaart Nederland waar wij blij van worden:

review